Yleistä
Alkoholijuoma on etanolia sisältävä juoma, alkoholijuomien etanoli toimii päihteenä, jolla on keskushermostoa lamaava vaikutus.
Väkevien ryhmään kuuluvien tuoteryhmien makueroihin vaikuttavat niin käytetty raaka-aine, juoman tislaustapa, mahdollisesti kypsytys, maustaminen kuin jopa juoman laimennukseen käytetty vesi. Moneen väkevistä juomista lisätään myös aavistus sokeria, jonka tarkoitus on pehmentää makua.
Vodkat ja viinat
Vodkien ja viinojen maku on yleensä neutraali ja kuiva. Makuun vaikuttavat pääraaka-aine ja valmistuksessa syntyneet aromit.Tarjoillaan drinkkisekoituksissa tai jääkylmänä snapseissa.
Ginit ja maustetut viinat
Gini on väkevä alkoholijuoma, joka valmistetaan tislaamalla viljasta ja
katajanmarjoista. Katajanmarjat antavat ginille sen tunnistettavan ominaismaun.
Kuuluu mm. ginit, anistisleet, tequila, akvaviitit, grappat, geneverit, hedelmätisleet sekä maustetut viinat.
katajanmarjoista. Katajanmarjat antavat ginille sen tunnistettavan ominaismaun.
Kuuluu mm. ginit, anistisleet, tequila, akvaviitit, grappat, geneverit, hedelmätisleet sekä maustetut viinat.
Tarjoillaan enemmän snapseissa mutta myös drinkkisekoituksissa.
Liköörit
Likööreillä on makuja monta aidoista marjoista hedelmiin ja mausteisiin.Tarjoillaan juomasekoituksissa.
Viskit
Viskit ovat valmistettu maltaista, maissista tai kokojyväviljoista.Tarjoillaan jäiden kera tai sellaisenaan.
Rommit
Rommit on sokeriruokomehusta tai-mellassista valmistettuja vaaleita tai tummia tisleitä.
Tarjoillaan sellaisenaan tai drinkki-
sekoituksessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti